Mustat hurmurit – historian havinaa ja arkista aherrusta

Seisomakatsomon ensimmäinen viikon teemajoukkue on FC Kiffen. Teemajoukkueita on tarkoitus valita jatkossakin ja tutustua lähemmin yhteen joukkueeseen.

Yli satavuotias FC Kiffen tuo ensimmäisenä jalkapalloromantikon mieleen historiallisia kuvia: jalkapallomestaruudet ennen Suomen itsenäistymistä ja 70-luvun visiitti pääsarjassa, jolloin mm. Atik Ismail viiletti mustassa paidassa. Pääsarjan maratontaulukossa Kiffen mahtuu yhä kahdenkymmenen parhaan joukkoon, vaikka viimeisin kausi pääsarjassa oli 1978.

Tämän päivän jalkapalloyleisölle Kiffenin suuruuden päivät alkavat olla tuntemattomia ja tutumpi on nykypäivän Mustien hurmurien ilme: Tasaista puurtamista Kakkosen keskikastin ja putoamiskamppailun välillä suoraviivaisella taistelufutiksella. Ottelutapahtuma on tunnelmallinen ja katsomossa ottelusta toiseen näkee samoja, tuttuja kasvoja. Makkara tuoksuu, olutmyyntiä ei tarvita ja tunnelma on kaikin puolin rento.

Sama rento tunnelma tuntuu kuuluvan myös Kiffenin joukkueeseen, sillä useampikin seuraa edustanut pelaaja on kehunut Mustien hurmurien hyvää ja rentoa ilmapiiriä.

Tämän kauden alussa Kiffen on esiintynyt pirteästi: Harjoituskausi mukaan lukien joukkue pelasi yhdeksän ottelua kauden alusta ilman tappiota ennen edellisessä pelissä Espoossa kärsittyä tappiota FC Honka Akatemialle. Pallo on kulkenut yhä enemmän näppärillä syöttökombinaatioilla ja muutaman täksi kaudeksi joukkueeseen liittyneen pelaajan, kuten Riku Heinosen ja Samuli Heiskan myötä Kiffenillä on myös taitoa pelata.

Seisomakatsomon teemaviikon ottelussa sunnuntaina 2.8. Kiffen pääseekin kotikentällään Pallokentällä yrittämään heti tappion paikkaamista samaista FC Honka Akatemiaa vastaan.

Seisomakatsomo tulee tällä viikolla seuraamaan Kiffenin valmistautumista viikonlopun peliin, ennakoimaan ottelua ja luomaan katseen Kakkosen A-lohkoon laajemmin. Sunnuntaina on pelipäivä ja silloin olemme paikalla ottelussa. Jälkikäteen on luvassa vielä haastattelu, jossa kelataan myös Kiffenin historiaa vuosikymmeniä taakse päin.

Nauttikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *