Seisomakatsomon romantiikka ja realismi

Pitkän futiskauden päätteeksi syksyllä kuulee usein pohdintaa siitä, pitäisikö laittaa nappikset naulaan ja alkaa tehdä muuta. Usein kevät ja päivien piteneminen muuttaa mielen. Josko kuitenkin vielä kausi? Sitä alkaa kaivata takaisin pukukoppiin, kentän reunalle tai yhteisöön, joka tukee joukkuetta.

Itse olin ajatellut pitää tämän kesän vapaata vapaaehtoishommista jalkapallon parissa. Ei ihan ehditty elokuuhun, ennen kuin olen perustanut uuden jalkapallomedian. Sellaista se on, rakkaus lajiin.

Seisomakatsomon idea on tavoittaa juuri tämä: rakkaus lajiin. Intohimo, historia ja kulttuuri, joita löytyy alasarjajalkapallosta, ovat kohteemme pikemmin kuin taktiset yksityiskohdat tai urheilulliset nyanssit, vaikka niitäkin tietysti sivutaan. Tarkoitus on jalkautua peleihin, treeneihin ja muihin tapahtumiin ympäri pääkaupunkiseutua ja nostaa esiin kiinnostavia henkilöitä ja ilmiöitä, joista harva muuten kuulisi.

Seisomakatsomon tekijöinä on ihmisiä, joita rakkaus lajiin on vienyt eri seurojen taustoille, usein nimenomaan tiedotuspuolelle. Alasarjoissa tiedottajan työ on usein vapaata mutta yksinäistä. Harvalla seuralla on mahdollisuuksia panostaa paljonkaan tiedotukseen. Siksi toivomme, että Seisomakatsomo voi omalta osaltaan olla tuomassa esiin sitä monipuolista, mielenkiintoista ja intohimoista yhteisöä, joka alasarjajalkapallosta pääkaupunkiseudulla löytyy. Samalla Seisomakatsomossa saamme tukea toisiltamme ja pystymme toivottavasti näin tarjoamaan parempaa ja kiinnostavampaa sisältöä.

Seisomakatsomo on ollut idean asteella vireillä vasta muutaman kuukauden ajan ja konkreettinen toteutus on tehty käytännössä viimeisen kuukauden aikana. Monta asiaa on vielä kesken ja toiminta muotoutuu, kun tekeminen löytää uomansa. Olemme kuin vastakoottu joukkue, joka etsii yhteistä säveltä kentällä. Kuten alasarjoissa yleensä, resurssit ovat niukat ja niillä hyvän tuloksen tekeminen vaatii kekseliäisyyttä. Ylpeydestä ei kuitenkaan tingitä, ja asiat pyritään tekemään niin hyvin, kuin osataan.

Tuloksen näkee, kun pelit tosissaan käynnistyvät. Toivottavasti Seisomakatsomo osoittautuu tarpeelliseksi lisäksi suomalaisen jalkapallomedian kentällä!

1 thought on “Seisomakatsomon romantiikka ja realismi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *