PIKARAPORTTI: POHU – KäPa 0-1 (0-0)

  • AIKA: 31.7.2020 klo 20:15
  • PAIKKA: Lassilan urheilupuisto
  • MAALIT: 80′ 0-1 Linus Sandell
Linus Sandellin kulmapotkun jälkeen sutaisema osuma jäi ottelun ainokaiseksi.

Perjantai-illan myöhäiskamppailussa Lassilan urheilupuistossa asettuivat vastakkain Kolmosen eteläisen alueen ykköslohkon kärkijoukkue KäPa ja lohkon häntäpäässä majaileva POHU. Alkuasetelmiin nähden kentällä nähtiin yllättävänkin tasainen ottelu, jossa myös POHU:lla oli omat mahdollisuutensa. Ilahduttavaa oli myös se, että kaunis kesäperjantai oli vetänyt kentän reunat täyteen väkeä ja kannustajia löytyi molemmille ryhmille.

Ottelu alkoi juhlallisuuksilla, kun POHU:n hallituksen pitkäikäisin hahmo, Jouko Huttunen, palkittiin tasavuosista.

Ottelu käynnistyi odotetusti KäPan pallonhallinnalla, vaikka heti ensiminuuteilla POHU loi ottelun alun vaarallisimman hyökkäyksen nopealla pistolla vasemmalta. Laukaus jäi kuitenkin piippuun ja peli asettui nopeasti käpyläläisten kontrolliin. POHU vetäytyi suosiolla odottelemaan vastaiskumahdollisuuksia ja tyytyi hakemaan pallon saadessaan ylhäältä järkälemäisen Niko Kuisman päätä.

Hallinta toi KäPalle erikoistilanteita ja maali olikin melko lähellä ensimmäisen jakson puolivälissä, kun kulman jälkeen pallo pyöri jo POHU:n maaliviivalla. Maalivahti Heldur Helle pystyi kuitenkin torjuntaan ja Aksay Taner siivosi irtopallon väljemmille vesille.

Jakson loppua kohti KäPa:n pallonhallinta alkoi hiipua ja POHU pääsi yhä useammin vastaiskuihin. Lopulta POHU:n paras paikka siirtyä johtoon syntyi ensimmäisen jakson lopulla, kun Vertti Nieminen pääsi oikealta erinomaiseen laukaisupaikkaan, mutta pallo lipui hiukan ohi takakulman.

POHU:n paras paikka ottelussa. Vertti Niemisen laukaus lipuu ohi takakulman.

Toisella jaksolla POHU alkoi selvästi väsyä KäPa:n pallonsiirtelyyn ja keskikentällä Kim Louhisto sai yhä enemmän tilaa hakea ratkaisusyöttöjä. Tilaa alkoi löytyä oikealta myös käpyläläisten hyökkäyksen syömähammas Brian Mansaraylle. Usein syöttö vapaaseen paikkaan boksiin valui kuitenkin hukkaan, koska KäPa:lla ei ollut hyökkääjiä ratkaisupaikoilla. Käyttöä olisi ollut mm. katsomon puolelta ottelua seuranneelle Tuomas Mustoselle. Niinpä POHU roikkui mukana ja ottelu alkoi jo tuoksua vahvasti maalittomalta tasapeliltä.

Lopulta 80. peliminuutilla KäPa sai kulman, josta pallo toimitettiin maalin takakulmalle. POHU-maalivahti Helle yritti nyrkkeillä palloa pelaajaruuhkan keskeltä, mutta sai vain puolittaisen osuman palloon, joka putosi paraatipaikalle maalin eteen. Nopeimpana paikalla oli hieman aiemmin vaihdosta sisään tullut Linus Sandell, joka survoi pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

Viimeiset kymmenen minuuttia pelattiin hermopalloa, jossa POHU koetti nostaa painetta KäPa:n päätyyn ja KäPa lyödä lopullista naulaa ottelulle vastaiskusta, mutta muutamaa varoitusta ja lievää tunteiden kuumenemista enempää ei kentällä enää nähty. Näin kärkijoukkue KäPa vei pisteet rutiinisuorituksella joka riitti.

Loppuminuuttien rypistystä: KäPa hakee vastaiskusta ratkaisevaa maalia.

1 thought on “PIKARAPORTTI: POHU – KäPa 0-1 (0-0)

  1. FC POHU kiittää kaikkia ottelutapahtumassa mukana olleita.
    Erityiskiitokset POHUn grillimestariosastolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *