OTTELURAPORTTI: Kiffen – Honka Akatemia 1-1 (1-0)

Sunnuntai-iltapäivänä Töölön pallokentällä käytiin Kakkosen A-lohkon kärkisijojen kannalta tärkeä kamppailu Kiffen – Honka Akatemia. Joukkueiden edellinen peli oli päättynyt espoolaisten kotivoittoon ja nyt Kiffen hamusi revanssia kotikentällään.

Kiffenin 89-vuotias kunniahuoltaja Raynold Dickmann oli saapunut sateisesta säästä huolimatta peliin.

Kotijoukkue Kiffen oli saada sateisella Bolliksella otteluun erinomaisen alun, kun Muslim Markhiev tarjoili erinomaisen paikan Pyry Korhoselle, mutta Kiffen-laiturin veto lähietäisyydeltä suuntautui päin vieraiden maalivahti Roope Pauniota. Avausmaalia ei tarvinnut kuitenkaan pitkään odottaa, kun 12.peliminuutilla isäntien Samuli Heiska vapautti läpiajoon Tejan Deenin, joka siirsi Mustat hurmurit 1-0-johtoon tarkalla sijoituksella.

Tejan Deen siirsi Kiffenin johtoon ensimmäisellä jaksolla.

Kiffenin räväkän alun jälkeen ottelu rauhoittui puoliajan edetessä. Vierasjoukkue Honka Akatemia nappasi pallonhallinnan itselleen, mutta hyökkäykset pysähtyivät tiiviiseen Kiffen-linjaan. Ensimmäisen jakson lopussa espoolaiset saivat lopulta mahdollisuuden tasoitukseen, mutta Edmund Arko-Mensahin yritys läheltä painui ohi maalin.  Puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Kamppailun toisen puoliajan alku ei varsinaisesti muuttunut ensimmäisen lopusta. Honka Akatemia piti palloa hallussaan ja lopulta espoolaiset saivat palkintonsa, kun 60. peliminuutilla Matias Rale siirsi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon ohi Kiffen-vahti Niko Tervosen. Maali antoi nuorelle espoolaisryhmälle selkeästi lisäpotkua ja joukkue sai luotua seuraavien minuuttien aikana muutaman vaarallisen hyökkäyksen.

Honka Akatemia tuli tasoihin toisen jakson kulmapotkutilanteesta. Pallon survoi verkkoon Matias Rale.

Kiffen pääsi pelin edetessä paremmin kamppailuun mukaan. Pelikellon näyttäessä 72 minuutta Samuli Heiska ja Joonas Sapienza sahasivat todella näyttävästi espoolaisten puolustuksen auki, mutta tilanne ei tuottanut Kiffenille juhlanaihetta heikon viimeistelyn sekä paitsion johdosta. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue oli lähellä siirtyä uudestaan johtoon. Leevi Saikkonen pelasi itsensä vapaaksi oikealla laidalla ja antoi maalinedustalle erinomaisen keskityksen Mikko Jalkaselle, jonka laukauksen peitti kuitenkin Honka-vahti Paunio.

Ottelun lopussa kotijoukkue Kiffen oli selkeästi enemmän kuskin paikalla ja joukkue sai luotua painetta vieraiden maalille. Enempää maaleja ei kuitenkaan Kakkosen A-lohkon ottelussa nähty, joten pisteet menivät jakoon lukemin 1-1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *