PIKARAPORTTI: HPS – HerTo 2-1 (0-0)

AIKA: 7.8.2020 klo 19:00

PAIKKA: JYA Housing Arena, Paloheinä

MAALIT: 59’ 1-0 Valtteri Marttinen, 62’ 2-0 Marttinen, 85’ 2-1 David Nissim

Valtteri Marttisen kaksi nopeaa maalia takasivat voiton HPS:lle – tässä syntyy ensimmäinen.

Perjantai-ilta Paloheinän JYA Housing Arenalla tarjosi hienon jännitysnäytelmän Kolmosen A-lohkosta, kun Helsingin Palloseura isännöi Herttoniemen Tovereita. Auringonpaisteisessa elokuun illassa ottelulla oli mukavat puitteet ja HPS:n kahvila saikin myydä kohtuullisen runsaalle yleisölle herkkujaan joukkueiden taistellessa tekonurmella. Ensimmäisen jakson selvä HPS-hallinta ei tuottanut tulosta, mutta toisella jaksolla Vihreät jääkärit näyttivät jo marssivan helppoon voittoon, kunnes HerTo heräsi lopussa ja teki viimeminuuteista kunnon trillerin.

Ottelun avasi joukkueista kuitenkin pirteämmin HerTo, joka hallitsi palloa ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan. Noin viiden minuutin vaiheilla nähtiin ainoa puolittainen paikka, kun ensin HerTo:n oikean laidan keskitys pomppi maalin edustalla hetken pelattavana ja sen jälkeen vastaiskusta HPS:n vasemman laidan keskitys ei jäänyt Valtteri Marttisen koukkuun ja lupaava tilanne purkautui.

Noin ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen ottelun suunta vaihtui ja pallonhallinta siirtyi HPS:n nimiin. Tulosta alkoikin pian tulla ja Lauri Pöntinen pääsi HPS:n vasemmasta laidasta murtautumaan kasvokkain HerTo-maalivahti Teemu Holopaisen kanssa. Kulma oli kuitenkin pieni ja Holopainen veti pidemmän korren.

Teemu Holopainen HerTo-maalilla oli toistuvasti ylivoimainen este HPS-hyökkääjille.

HPS jatkoi myllytystään ja vuorollaan Holopaisen kestävyyttä pääsivät kokeilemaan niin Elmer Laaksonen kuin Valtteri Marttinenkin, mutta hyvistä tilaisuuksista huolimatta pallot jäivät joko Holopaisen käsiin tai päätyivät maalipuiden ohi. Niinpä tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0, joihin vierasjoukkue HerTo sai olla tyytyväisempi.

Heti toisen jakson aluksi HPS jatkoi siitä mihin jäi ensimmäisellä jaksolla ja loi hyvän laukaisupaikan, mutta pallo päätyi boksin vasemmalta reunalta jälleen turhan helppona Holopaisen käsiin HerTo-maalilla.

Paloheinän tekonurmen äärelle oli saapunut mukavasti yleisöä, joka palkittiin vauhdikkaalla ottelulla.

Lopulta tunnin kohdalla HPS:n sinnikäs yritys palkittiin, kun Valtteri Marttinen iski kahdesti kolmen minuutin sisällä. Ensin keskialueen riisto kääntyi nopeaksi HPS-hyökkäykseksi ja oikean laidan matala keskitys löysi maalin edestä Marttisen, joka liukui pallon komeasti verkkon. Maalin jälkeen HPS painoi rajusti hakien toista osumaa ja sai pallon tolppaan ennen kuin HerTo-puolustus lopulta hukkasi pallon ja Marttinen pääsi kiertämään maalivahti Teemu Holopaisen ja sijoittamaan pallon verkkoon toistamiseen.

Kahden maalin johto tuntui tyydyttävän kotijoukkuetta ja kuin huomaamatta peli alkoi jälleen tasoittua. Ensimmäinen varoitus tuli noin 75. peliminuutilla kun HerTo sai vaparin reilusta kahdestakymmenestä metristä, mistä pallo tällättiin HPS-maalin tolppaan. Peliväline kimmahti kuitenkin ulos ja HPS sai huokaista helpotuksesta.

Lopulta 85. minuutilla keskellä aukesi tilaa hetkeä aiemmin kentälle tulleelle David Nissimille, joka latasi matalan laukauksen ohi Daniel Ivanovin. Laukaus taisi muuttaa suuntaa puolustajasta sen verran, että Ivanov ei ehtinyt siihen reagoida vaan joutui kaivelemaan pallon verkostaan.

David Nissimin laukaukselle löytyi hiukan tilaa, ja äkkiä peli olikin taas avoinna.

Maali loikin HerTo:lle uskoa, ja viimeisen vajaan kymmenen minuutin ajan herttoniemeläiset jahtasivat tasoitusta tiukasti. Muutama kova erikoistilanne nähtiinkin, mutta lopulta pallo ei päätynyt aivan vaarallisimmille sektoreille vaan aina edessä oli vihreä jalka tai kroppa ja loput pallot hoiteli maalillaan Ivanov. Niinpä HPS sai pitää voittopisteensä vaikka pulssi varmasti pääsi hiukan lopussa kohoamaan vihreälläkin vaihtopenkillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *