OTTELUENNAKKO: FC Finnkurd – Tikka

Seisomakatsomon viikon teemaottelu pelataan lauantaina Töölön Pallokentän tekonurmella, ja siinä ottavat yhteen tällä viikolla seuraamamme FC Finnkurd ja Espoon Tikka. Ottelu on molemmille tärkeä vedenjakaja, sillä nousijajoukkue Tikka keikkuu muutaman pisteen putoamisviivan yläpuolella ja Finnkurdin haaveet kärkipään kamppailusta puolestaan vaativat ehdottomasti täysien pistepottien keräilyä.

Tällaisia odotuksia Finnkurdin puolustaja Ahmad Haremilla, joukkueen parhaalla maalintekijällä Abasi Bachu Pishockylla ja keskikentän avainpelaaja Zanjar Abubakirilla oli ennen ottelua.

Finnkurdin vastustaja Espoon Tikka on viime kaudella Nelosesta noussut ryhmä, joka pyrkii vakiinnuttamaan paikkaansa ylemmällä sarjatasolla. Alkukaudesta projekti onkin edennyt mukavan nousujohteisesti, ja viimeisistä otteluista on tullut täysiä pistepotteja. Kausi kuitenkin alkoi melkoisella trillerillä, kun Tikka vieraili sarjan kärkipään ryhmiin kuuluvan LPS:n kotikentällä. Ottelussa mätettiin maaleja oikein tosissaan, ja vaikka Tikka saikin alussa kovaa koulutusta Kolmosen tasosta jääden tappiolle jo lukemin 5-0, nousi se ennen loppua 6-6-tasatilanteeseen. Viimeisestä tilanteesta kuitenkin LPS rankaisi ja vei voiton huimassa 13 maalin ottelussa 7-6.

Aivan näin hurjaa tahtia ei Tikan otteluissa ole maaleja mätetty tuon jälkeen, mutta maalikeskiarvo Tikan otteluissa on kuitenkin viisi maalia peliä kohti. Voitot kiersivät espoolaisia ensimmäisten kuuden ottelun ajan. Viimeiset kaksi peliään Tikka on kuitenkin voittanut ja iskenyt molemmissa neljä maalia. Finnkurd saa siis vastaansa hyvässä noususuhdanteessa olevan joukkueen.

Tikan avainpelaajina voidaan pitää ainakin viime kaudella Nelosen maalipörssin kärkisijoilla keikkunutta ja tällekin kaudelle jo kuusi maalia iskenyttä Ville Karhusta sekä Kakkosen tasolla yli sata ottelua tahkonnutta yläkerrassa niin ikään viihtyvää Jaakko Oksasta. Vahvuuksia löytyy siis hyökkäyspäästä, jonka kanssa Finnkurd saakin olla tarkkana.

FC Finnkurd on myös pelannut tällä kaudella runsasmaalisia otteluita, ja hauskana yhteensattumana myös sen isomaalisin peli pelattiin LPS:aa vastaan. Se oli Finnkurdin kotipeli, joka päättyi lopulta yhdeksän maalin jälkeen Finnkurdin voittoon 5-4 LPS:n johdettua ottelua jo lukemin 0-3. Myös Finnkurdin peleissä on muutenkin mätetty osumia miltei viiden maalin keskiarvolla.

Aiemmin Seisomakatsomon seuraamassa FC Finnkurd – SexyPöxyt -ottelussa Finnkurd joutui nöyrtymään paremmin joukkueena pelannutta espoolaisryhmää vastaan, vaikka joukkueessa selvästi onkin paljon yksilötaitoa. Valmentaja Mucahit Yilmaz harmittelikin ottelua Seisomakatsomolle ennakoidessaan sitä, että yhteispelin hiominen on vielä kesken joukkueen tultua valmiiksi viime tingassa ja koronan keskeytettyä harjoittelun.

Abasi Bachu Pishocky Finnkurdin yläkerrassa on yksi lauantain ottelun avainpelaajista.

Finnkurdin avainpelaajistoa ovat mm. hyökkäyksen viidesti jo tällä kaudella osunut Abasi Bachu Pishocky ja keskikentältä maaliuhkaa tuova Zanjar Abubakir. Joukkueen puolustus on fyysinen ja vahva mutta kysymyksiä on nopeita ja liikkuvia vastustajia vastaan puolustamisessa.

MISSÄ OTTELU RATKEAA?

Tikka voi aiheuttaa ongelmia, jos se saa Finnkurdin puolustuksen juoksemaan omaa maaliaan kohti ja pystyy käyttämään laadukkaan yläkertansa nopeutta hyväkseen. Taidollisesti Finnkurd taas on joukkueista vahvempi ja jos se saa pelata pallollista peliään rauhassa, on Tikka puolestaan ongelmissa.

Voisikin odottaa, että ottelun perusasetelmana Tikka odottaa tilaisuuttaan vastaiskusta ja Finnkurd pyrkii käyttämään taitoaan ottamalla pallonhallinnan. Kauden saldo kummaltakin joukkueelta antaa odottaa runsasmaalista ottelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *