OTTELURAPORTTI: Finnkurd – Tikka 5-3 (2-1)

Lauantaina Töölön pallokenttä keräsi futisväkeä enemmänkin, mutta suurin osa suuntasi jalkapallostadionille seuraamaan pääsarjan derbyottelua HJK-Honka. Stadionin takana tekonurmella pelattiin kuitenkin Seisomakatsomon viikon teemaottelu, jossa Finnkurd kohtasi Espoon Tikan. Maalien määrässä Kolmosen kamppailu ainakin voitti pääsarjan jännitysnäytelmän, sillä vauhdikkaassa ja vaihtelevassa ottelussa iskettiin peräti kahdeksan osumaa. Niistä viidestä vastasi Finnkurd, ja espoolaisvierailija Tikka sai tällä kertaa poistua naapurikaupunkiin tyhjän pistepotin kanssa.

Naapuristadionin ottelu oli tuonut myös ratsupoliisit kentän reunalle.

Ottelu käynnistyi tasaisesti, ja ensimmäisten viiden minuutin aikana itse asiassa vierailija Tikan hyökkäykset vaikuttivat jopa hieman vaarallisemmilta. Finnkurd lähti odotetusti hakemaan enemmän pallonhallintaa ja oli valmentaja Mucahit Yilmazin ennakossamme vihjaamalla tavalla järjestäytynyt 4-3-3-muodostelmaan. Ilman parasta maalintekijäänsä Ville Karhusta pelannut Tikka puolestaan lähti nopeasti ja suoraviivaisesti ylöspäin ja saikin ensiminuuteilla aikaan ottelun ensimmäisen laukauksen, joka viuhui hiukan ohi takakulman. Finnkurd puolestaan loi alun parhaan tilaisuutensa kulmapotkun jälkihässäkästä.

Ottelua oli pelattu kymmenen minuuttia, kun verkko pullistui ensimmäisen kerran. Hyvä pystysyöttö linjan taakse tavoitti Finnkurdin keskikentältä hyökkäykseen nousseen Mohammed Ahmedin, joka ohjasi suoraan ilmasta ohi maalivahti Antti Savolan. Pallo kimmahti kuitenkin Tikan tolppaan ja Ahmedin ja Tikka-puolustaja Niklas Tallqvistin kamppailu irtopallosta päättyi Tallqvistin rikkeeseen. Pallon asetteli pilkulle Sampha Kamara, joka toimitti pallon ensin maaliin, mutta tuomari määräsi ensimmäisen rankkarin uusittavaksi Kamaran pysähdyttyä vauhdissaan. Toinen rankkari pamahti tolppaan, ja kärkkäimpänä irtopallossa oli Zanjar Abubakir, joka liukui irtopallon verkkoon Tikka-puolustajien seuratessa katseella.

Sampha Kamaran rankkari pamahtaa tolppaan, mutta Antti Savola ei säästy takaiskulta.

Avausmaalin jälkeen Finnkurdin pallonhallinta alkoi purra paremmin, ja paikkoja syntyi lisääkin. Seuraavien hetkien paras paikka syntyi taas Zanjar Abubakirille, joka pääsi vasemman laidan puolelta ajamaan loistavaan laukaisupaikkaan. Tällä kertaa Antti Savola Tikka-maalilla kuitenkin venyi upeaan torjuntaan.

Hetken Tikka näytti jälleen olevan pääsemässä mukaan peliin, mutta puolen tunnin kohdalla Finnkurdin taitava yläkerta näytti parastaan. Keskushyökkääjän paikalta oikealle ajautunut Abasi Bachu Pishocky löysi keskeltä sinne leikanneen Zanjar Abubakirin, joka jatkoi pallon edelleen vasemmalle Sampha Kamaralle. Kamara sai tällätä pallon sydämensä kyllyydestä verkkoon, eikä Antti Savolalle jäänyt juuri sanansijaa.

Jakson loppu olikin Finnkurdilta rauhallista pallonliikuttelua ja kaikki näytti olevan täysin kotijoukkueen hallussa, kun aivan jakson lopussa Tikka pääsi yllättäen iskemään pukukoppimaalin. Maalivahti Antti Savolan pitkä avaus putosi Jaakko Oksaselle, joka paini siitä Finnkurdin Samuel Yeboahin kanssa. Yeboah jäi painissa kakkoseksi ja Oksanen pääsi juoksemaan kohti Finnkurdin maalia. Oksanen päätti lopulta laukoa toppareiden välistä, ja laukaus näytti jäävän helpoksi maalivahti Ahmed Mohammedille, mutta yllättäen peliväline lipsui kuitenkin maalivahdin hanskojen välistä ja valui verkon perukoille.

Jaakko Oksasen laukaus ensimmäisen jakson lopussa painui verkkoon hiukan onnekkaastikin.

Tauolle siirryttiin siis lukemissa 2-1 ja toiselle jaksolle terävämmin tuli Tikka. Heti jakson ensiminuuteilla espoolaislaukaus viuhui matalana ohi Finnkurdin maalin takakulman. Vain viitisen minuuttia toista jaksoa oli kulunut, kun Finnkurdin maalilla pallo pomppi pelaajaruuhkassa ja tuomarin pilli soi rangaistuspotkun merkiksi. Mitään kovin räikeää rikettä ei kentän reunalle näkynyt, mutta tuomari oli tilanteessa hyvin sijoittuneena. Pallon toimitti pilkulta vasempaan alakulmaan Christian Kilpi, vaikka Finnkurd-maalivahti Mohammed oli hyvin tilanteessa mukana.

Tasoituksen jälkeen peli rauhoittui hetkeksi, mutta pian syntyi jälleen maali. Pelikellossa oli tunti ja asialla oli jälleen läpi ottelun Tikalle vaikeuksia tuottanut Zanjar Abubakir, joka murtautui tällä kertaa oikealta boksiin. Pallo oli jo karata Abubakirilta, joka yritti liukua sitä vapaassa paikassa odottaneelle Abasi Bachu Pishockylle, mutta vielä pahemmin myöhässä tilanteeseen tuli Tikka-puolustaja, joka liukui suoraan Abubakirin jaloille ja rankkari oli selviö.

Rankkari syntymässä. Zanjar Abubakir yrittää liukua palloa Abasi Bachu Pishockylle.

Rankkaria asettui jälleen ampumaan Sampha Kamara, ja tällä kertaa Kamaran hidastusaskelrankkari onnistui ja upposi Tikka-maaliin, vaikka Antti Savola protestoikin Kamaran taas pysähtyneen rankkarissaan.

Ote pelissä alkoi siirtyä yhä enemmän Finnkurdille, kun Tikka-ryhmä alkoi selvästi väsyä paremmin palloa liikuttaneen kotijoukkueen vauhdissa. Tilanteenpuolikkaita syntyi yhä tiiviimmin. Noin 75. peliminuutilla keskikentän Kalie Jalloh murtautui jo kasvokkain Antti Savolan kanssa, mutta ei saanut palloa maaliin.

Hetkeä myöhemmin Finnkurd kuitenkin lisäsi johtoaan, kun Sampha Kamara löysi pystysyötöllään linjan taakse hyvin juosseen Zanjar Abubakirin. Abubakir kiersi tyylikkäästi maalivahdin ja sijoitti rauhassa pallon verkkoon.

Paine jatkui, ja seuraavien hetkien aikana Sadiq Mayaki nosti pallon viidestä metristä yli yläriman, Abubakir puolestaan kolisteli ylärimaa yrittäessään nostaa yli Savolan ja lopulta vielä Abasi Bachu Pishocky oli kasvokkain Savolan kanssa, mutta maalivahti veti jälleen pidemmän korren.

Kun painetta oli tarpeeksi, syntyi Finnkurdin viides maalikin lopulta. Abasi Bachu Pishockyn hetkeä aiemmin kentällä korvannut Lamin Jammeh sai lopulta upottaa pallon verkkoon, kun jälleen tyylikkään läpisyötön tarjoillut Sampha Kamara tavoitti hänet linjan takaa, tällä kertaa näyttävällä kantapääsyötöllä. Jammeh sijoitti pallon varmasti takakulmaan ohi Savolan ja Finnkurdin voitonjuhlat alkoivat olla valmiit, sillä pelikellossakin oli enää muutama minuutti.

Kaksi maalia itse tehnyt ja viimeisen maalin alustanut Sampha Kamara esittelee tuomarille maalintekijä Lamin Jammehin selän numeroa.

Tikka kuitenkin kaunisteli numeroita vielä kerran aivan viime sekuntien kulmapotkusta, josta Jaakko Oksanen sai puskea ottelun toisen maalinsa. Oksanen oli tilanteessa aivan vapaana etutolpalla ja puski pallon varmasti verkkoon. Maali jäi kuitenkin kosmetiikaksi ja loppuvihellys kaikui Finnkurdin ansaitun voiton merkiksi vain hetkeä aloituspotkun jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *