PIKARAPORTTI: ToTe – Atlantis FC/Akatemia 2-8 (0-4)

AIKA: 23.8.2020 klo 15:00

PAIKKA: Käpylän urheilupuisto

MAALIT: 5’ 0-1 Cico Toure, 14’ 0-2 Toure, 18’ 0-3 Mohammed Bekhedda, 41’ 0-4 Emmanuel Sarpong (rp.), 52’ 0-5 Iidle Elmi, 54’ 0-6 Elmi, 69’ 0-7 Sarpong, 75’ 0-8 Diego Martins, 79’ 1-8 Moses Kumah (rp.), 90’ 2-8 Arttu Rantala

Toukolan Teräksen ja Atlantis/Akatemian ottelusta sunnuntaina Käpylän nurmella olisi voinut sarjataulukon perusteella odotella kohtuullisen tasaistakin, mutta toisin kävi. Atlantis tuli otteluun tuulispäänä ja käytännössä ratkaisi ottelun ensimmäisen 20 minuutin aikana iskemällä kolme maalia. Maalinteko ei tähän kuitenkaan loppunut, vaan vierasjoukkue kyllästyi pöllyttämään verkkoja vasta iskettyään kahdeksan maalia täystyrmäyksen kokeneen ToTe:n veräjään. Lopussa numeroita kaunisteltiin hieman, mutta paremmasta ei ottelussa ollut mitään kysymystä.

Ottelun alun hahmo oli Atlantiksen Cico Toure, joka iski kaksi maalia ennen kuin siirtyi vaihtopenkille puolen tunnin pelin jälkeen.

Ottelun alussa ToTe:a piinasi eniten loukkaantumisen jäljiltä ottelutuntumaa Kolmosen Akatemian riveissä hakenut Cico Toure, jonka nopeus ja fyysisyys olivat toukolalaispuolustukselle yksinkertaisesti liikaa. Toure löi ottelulle alkutahdit karkaamalla ToTen linjan ylittäneen hyvän pystypallon perässä läpi ja laukomalla pallon ohi maalivahti Roope Juusolan.

Katso Cico Touren iskemä ottelun avausmaali tästä.

Toure ehti olla Juusolan kanssa kasvokkain parikin kertaa seuraavien hetkien aikana ennen kuin pallo löysi verkkoon uudelleen. Nyt maali syntyi, kun oikean laidan Iidle Elmin kova keskitys karkasi Juusolan hanskoista taka-alueella odotelleelle Tourelle, joka pommitti pallon toistamiseen maaliin.

ToTe-ryhmän kenttätasapaino herätti toistuvasti kysymyksiä, ja Atlantis vyörytti kerta toisensa jälkeen hyökkäyksiä suojatonta puolustuslinjaa vastaan. Tulosta tuli jälleen ottelun 19. minuutilla, kun Emmanuel Sarpong harhautteli itsensä laukaisupaikkaan. Sarpongin laukaus jäi vielä Juusolan torjuntaan, mutta jälleen irtopallon voittivat Atlantis-pelaajat ja Mohammed Bekhedda sai tykittää pallon sydämensä kyllyydestä tyhjään verkkoon.

Katso Mohammed Bekheddan maali tästä.

Kolmen maalin salama-alun jälkeen Atlantis hieman rauhoittui, vaikka edelleenkin paikkoja syntyi. Puolen tunnin kohdalla nähtiin jo ottelun ensimmäinen vaihto, kun Cico Toure otettiin varmuuden vuoksi sivuun reidessä tuntuneen pienen kiristelyn vuoksi. Touren tulo sivuun ei kuitenkaan koko joukkueena erinomaisesti pelanneen Atlantiksen menoa haitannut, vaan pian pallo oli maalissa jälleen.

Kun pelattu oli 41 minuuttia, karkasi Samuel Kenvin vasemmalta laukaisupaikkaan. Jälleen Juusola venytti hyvän torjunnan ensimmäiseen paikkaan, mutta paluupallo putosi Atlantiksella ja nyt Emmanuel Sarpong sai iskeä pallon tyhjiin.

Emmanuel Sarpong iski pallon neljännen kerran ToTe-maaliin ensimmäisen jakson lopulla.

Aivan jakson lopussa nähtiin jo lähes koominen tilanne, kun Atlantis karkasi monen pelaajan rintamalla läpiajoon, ja tilanne onnistuttiin jotenkin kummallisesti vielä tuhrimaan paitsioksi Juusolan torjuman pallon pudottua jälleen Atlantikselle ja tyhjän maalin odotettua edessä.

Tauolla ToTe ei keksinyt lääkkeitä Atlantiksen pysäyttämiseen, vaikka aivan toisen jakson alussa Atlantis-maalivahti Aaro Reiniluoto joutuikin ensimmäistä kertaa pysäyttämään kohti maalia menossa olleen pallon ToTe:n saatua hyvän vaparipaikan.

Lähes työtöntä Aaro Reiniluotoakin työllistettiin muutaman kerran toisen jakson alulla.

Atlantis iski kuitenkin taas salamana, ja Iidle Elmi sai putata käytännössä lähes identtisesti kahdessa perättäisessä hyökkäyksessä pallon vartioimattomana tyhjään verkkoon takakulmalta vasemmalta tulleen syötön jälkeen, ja niin taululla olivat jo tennikseen paremmin sopivat lukemat 6-0. Ensimmäisen Elmin maalin syött Konan Kouakou ja jälkimmäisen Emmanuel Sarpong.

Ensimmäinen Iidle Elmin lähes samanlaisista maaleista.

Ottelun viimeisen puolituntisen alulla Emmanuel Sarpong iski Akatemian seitsemännen rankkarista ToTe-puolustuksen jouduttua rikkomaan jälleen liian vahvasti edenneitä Atlantiksen hyökkääjiä.

Hetkeä myöhemmin nähtiin ehkä ottelun komein yritys, kun Sarpong haki upeaa sivuvolleymaalia suoraan ilmasta, mutta pallo karkasi hiukan yli. Muutama minuutti myöhemmin Atlantis oli jälleen rankkaripilkulla, mutta nyt pallo ei löytänyt tietään verkkoon vaan päätyi Juusolan torjunnasta kulmaksi.

Emmanuel Sarpongin akrobaattinen suoritus ei johtanut maaliin, vaikka aiheuttikin kohahduksen yleisössä.

Lohtu oli ToTe:lle lyhytaikainen, sillä rankkaria seuranneesta kulmasta Atlantis iski kahdeksannen kerran Diego Martinsin noustua komeaan puskuun, jonka torjumiseen Juusolalle ToTe-maalissa ei mahdollisuuksia jäänyt.

Kahdeksan maalia tuntui riittävän Atlantikselle, ja ToTe sai myös hiukan tilaa loppuminuuteilla. Tulostakin tuli, kun ensin Moses Kumah sijoitti tarkasti kulmapotkun jälkeen pallon Atlantis-maalin alakulmaan ja aivan loppuhetkillä ToTe:kin pääsi vielä rankkaripilkulle. Ensimmäisen rankkarin maalille vaihdettu Jamie Acosta vielä torjui Atlantiksen maalissa, mutta kun tuomari määräsi pilkun uusittavaksi, upotti Arttu Rantala loppunumeroiksi 2-8, vaikka Acosta oli jälleen hyvin mukana laukauksessa.

Jamie Acosta torjuu ToTe:n ensimmäisen rankkarin. Seuraava kuitenkin löysi tiensä maaliin.

Loppuvihellys kajahti lopulta varsin yksipuolisen Atlantis/Akatemian näytöksen jälkeen, ja ToTe:lla on varmasti paljon keskusteltavaa. Siksi synkkä romahdus joukkueelta kotiyleisön edessä nähtiin.

KORJATTU: Ottelun loppussa Atlantiksen maalille vaihdettiin Jamie Acosta, joka vartioi maalia myös ToTe:n rankkarissa.

2 thoughts on “PIKARAPORTTI: ToTe – Atlantis FC/Akatemia 2-8 (0-4)

  1. Lopun rankkareissa maalilla oli Jamie Acosta joka vaihdettiin Reiniluotoon pelin lopulla :-)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *