PIKARAPORTTI: PPJ – PuiU 5-0 (2-0)

Miesten Kolmosen B-lohkossa pelattiin torstaina 29.7. mielenkiintoinen kamppailu, kun lohkokärki FC Finnkurdia takaa ajavat Pallo-Pojat ja Puistolan Urheilijat ottivat yhteen Jätkäsaaren tekonurmella. Ennakolta tasaiselta vaikuttanut ottelu kääntyi lopulta isäntäjoukkue PPJ:n murskavoitoksi, kun PuiU:lle nostettiin peräti kaksi suoraa punaista korttia. Rehellisyyden nimissä ottelu oli kuitenkin kääntymässä tasaisen alun jälkeen PPJ:lle jo ennen ensimmäistä ulosajoa, ja ylivoima vaikutti eniten lopputuloksen repeämiseen selväksi.

PuiU:n saamat kaksi punaista korttia käänsivät ottelun PPJ:n murskavoitoksi.

Ottelu käynnistyi reippaalla tempolla ja vierasjoukkue PuiU näytti ensiminuuteilla jopa hivenen vaarallisemmalta kuin isäntä PPJ. PuiU iski prässinsä ylhäältä ja sai muutaman kerran PPJ-alakerran ongelmiin. Alkuvaiheen paineesta huolimatta PuiU ei kuitenkaan saanut aivan huippupaikkoja. Ehkä lähimpänä oli kapteeni Teemu Honkaniemi, joka oli livahtaa PPJ-puolustukselta vapaapotkun yhteydessä kasvokkain maalivahdin kanssa, mutta kurotus ei aivan riittänyt pallon ohjaamiseen ohi PPJ-maalia vartioineen Ramneek Singhin.

Alkuhetkien jälkeen peli alkoi yhä enemmän siirtyä PPJ:n haltuun ja noin parikymmentä minuuttia oli pelattu, kun PPJ:n Samuel Sjölund karkasi iskemään johtomaalin. Peli ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ollut ohi, ja johtomaalin jälkeen PuiU sai taas hetkellistä hallintaa ja muutaman kauempaa tulleen laukaisupaikan ja kulmapotkunkin. Noin kymmenen minuuttia edellisestä Sjölund oli kuitenkin jälleen asialla. Vikkelä kärkipelaaja karkasi toistamiseen PuiU-puolustuksen otteesta, ja tällä kertaa Ilmari Tiainen työnsi miehen laukaisupaikassa selästä nurin, eikä tuomari epäröinyt osoittaa rangaistuspilkulle. Pilkun toimitti varmasti maaliverkkoon ottelun ensimmäisen osumansa tehnyt Tommi Kari.

Tommi Kari iski PPJ:n toisen osuman Samuel Sjölundin hankkimasta rankkarista.

Vain muutama minuutti edellisestä, ja PuiU:n taivas synkkeni edelleen, kun Jesse Holmströmin kova taklaus keskikentällä johti punaiseen korttiin ja puistolalaiset jäivät alivoimalle. Peli jatkui kuitenkin yhä melko tasaisena, ja alivoimallakin PuiU pystyi hankkimaan erikoistilanteita, vaikka pallonhallinta siirtyikin luonnollisesti enemmän Peli-Poikien suuntaan. Ensimmäiselle jaksolle kumpikaan ei kuitenkaan enää lisäosumia tehnyt.

Toiselle jaksolle miesylivoimalla pelannut PPJ tulikin selvästi vahvempana, ja kymmenkunta minuuttia jakson alusta ehdittiin pelata, kun pallo oli jälleen PuiU:n maalissa. Tällä kertaa maalintekijänä oli toistamiseen Tommi Kari, ja peli alkoi näyttää puistolalaisten kannalta menetetyltä. Lievä turhautuminenkin alkoi paistaa, ja mustapaitaisten riveissä energiaa meni yhä enemmän tuomioiden protestointiin.

Kamppailu oli välillä kovaa, eikä erotuomaristolla ollut helppo iltapuhde pitää peli näpeissään.

Pelille viimeinen naula arkkuun iskettiin noin kaksikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä, kun PuiU:n Arttu Mäntylä sai katsella punaista korttia rusikoituaan PPJ:n Tuomas Mustosta kaksinkamppailutilanteessa. Kahden miehen alivoimalla ja pakotettuna hakemaan riskilläkin kavennusta, oli PuiU pian ongelmissa, ja PPJ pääsi usein vyöryttämään hyökkäyksiään ylivoimalla kohti Tomi Honkaniemen maalia.

PPJ:n neljäs osuma syntyi noin viitisen minuuttia PuiU:n toisen punaisen kortin jälkeen. Nyt maalintekoon karkasi pystysyötön perässä läpi juossut Veeti Penttinen, joka nosti pallon rauhallisesti yli vastaan tulleen Tomi Honkaniemen ja maalin takanurkkaan.

PPJ:n neljännen maalin juhlinta oli jo maltillista. Osuman tekijänä Veeti Penttinen #17

Ottelun loppuminuuteilla PuiU jaksoi yritti yhä rynnistyksiä ylöspäin, mutta alivoimalla ja väsyneenä yritykset olivat usein kovin yksinäisiä ja loppuivat lyhyeen. PPJ taas kontrolloi rauhassa peliä ja rakensi yhä vaarallisempia paikkoja vastaiskuista. Pallo kävi mm. PuiU-maalin tolpassa ja Tomi Honkaniemi joutui venymään useamman kerran torjuntoihin.

Pelikellon käydessä jo viime hetkiä vihellettiin PPJ:lle vielä hyvä vapaapotkupaikka, ja laukomaan asettui Tommi Kari. Kari lähettikin pallon tyylikkäästi muurin yli ja takakulmaan, jonne Tomi Honkaniemellä ei ollut juurikaan mahdollisuuksia ehtiä. Osuma viimeisteli Karin hattutempun ja PPJ:n komean voiton lukemin 5-0.

Tommi Karin vapari painuu PuiU-maaliin ja lukemat muuttuvat 5-0:aan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *