PIKARAPORTTI: HPS – Hertta 5-0 (2-0)

AIKA: 16.8.2020 klo 15:00

PAIKKA: JYA Housing Arena

MAALIT: 34′ 1-0 Dali Meller, 39′ 2-0 Ella Andberg, 54′ 3-0 Piipa Kämppi, 64′ 4-0 Kämppi, 67′ 5-0 Emilia Ukkonen

Ennen ottelun alkua HPS-juniorit palkitsivat kuukauden pelaajaksi valitun HPS:n Maiju Hirvosen, joka oli ottelusta loukkaantuneena sivussa.

Ottelu oli alusta saakka varsin yksipuolinen näytös. HPS otti heti ottelun aluksi pallon hallintaansa ja oli oikeastaan kaikilla pelin osa-alueilla parempi. Niin fyysiset kaksinkamppailut, juoksukilpailut kuin syöttöpelikin olivat kotijoukkueen hallinnassa ja pitkän matkan Helsinkiin tehneen vierailija Hertan näkyvin hahmo läpi ottelun olikin maalivahti Hanna Sherazer, joka taisi saada omistaan eniten pallokosketuksia ottelun aikana.

HPS nosti peliään ensimmäisellä jaksolla vahvasti laitojen kautta, ja Sherazer Hertta-maalilla saikin poimia useita Ella Andbergin ja Hanna Onufriewin keskityksiä maalin edestä. Ennen ensimmäistä maalia pallo pomppi Hertta-maalilla useita kertoja vaarallisesti, ja lähimpänä peliväline oli mennä maaliin kulmapotkun jälkeen, kun HPS-pelaaja pääsi Hertta-puolustajien keskeltä nousemaan puskuun. Pallo kuitenkin suuntautui suoraan Hanna Sherazerin syliin, ja Hertta pystyi sen siivoamaan pois.

Lopulta puolen tunnin jälkeen HPS iski kaksi maalia lyhyen ajan sisään. Ensin HPS-kulmapotku leijaili maalivahti Sherazerin kautta taka-alueelle Ella Andbergille, joka jatkoi sen boksin sisällä Dali Mellerin ulottuville. Meller laukoi ja pallo löysi tiensä maalivahdin torjunnan kautta verkon perukoille.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin HPS-hyökkäys nousi oikean laidan kautta. Tällä kertaa Hanna Onufriewin keskitys löysi maalivahdin ja topparin välistä kolon, josta livahtaa taka-alueelle vaanineelle Ella Andbergille, joka taisi itsekin hetken säikähtää laukauksen karanneen yli, mutta pallo kimmahti kuitenkin yläriman kautta maalin sisään.

Ella Andberg upottaa pallon toisen kerran Hertta-maalivahti Hanna Sherazerin taakse.

Jakson lopussa ei enää maaleja nähty, joten toiselle jaksolle siirryttiin HPS:n kahden maalin johdossa. Toinen jakso alkoi edelleen HPS:n hallinnalla, ja 53. minuutin vaihto joka toi sisään Piipa Kämpin osoittautui lopulliseksi niitiksi ottelulle. Vauhdillaan ongelmia Hertalle aiheuttanut Kämppi iski kaksi maalia kymmenen minuutin sisään tultuaan kentälle.

Ensimmäinen Kämpin osuma tuli näyttävällä leikkaukselle Hertta-rangaistusalueelle ja kääntölaukauksella, joka upposi varmasti verkkoon. Toisessa osumassa Kämppi taas karkasi vahvasti pystysyötön perään ja iski pallon verkkoon.

Kaksi maalia vaihdosta sisään tulonsa jälkeen iskenyt Piipa Kämppi upottaa HPS:n kolmannen maalin.

Kämpin tuplan jälkeen HPS iski vielä viidennen maalin, kun tällä kertaa Emilia Ukkonen pääsi vasemman laidan puolelta livahtamaan kasvokkain Hanna Sherazerin kanssa. Ukkonen sijoitti pallon tarkasti yläkulmaan, eikä Sherazer voinut kuin seurata katseella pallon uppoamista verkkoon.

Tilanne oli hiukan tunnin rajan jälkeen 5-0 ja ottelun tempo rauhoittuikin paljon molempien todettua pelin käytännössä ratkenneen. Loppupelistä suurinta draamaa tarjoili jälleen ottelun parhaana ansaitusti palkittu Dali Meller, joka hankki rankkarin, missasi sen ja lopulta loukkaantui ikävästi muutamaa minuuttia ennen ottelun loppua.

Ottelun lopussa loukkaantuneen Dali Mellerin kipua saattoi hieman helpottaa innokkaan junioriryhmän jakama ottelun parhaan pelaajan palkinto.

Herttaa ei ottelussa voi yrityksen puutteesta syyttää, mutta joukkueiden tasoero osoittautui ottelussa varsin selväksi, ja joensuulaisilla voikin ennakoida olevan edessään kivinen tie, jos mielivät säilyttää paikkansa Ykkösessä.

1 thought on “PIKARAPORTTI: HPS – Hertta 5-0 (2-0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *