Kiffen valtasi Olympiastadionin

Aika: 25.8.2020

Paikka: Helsingin Olympiastadion

Maalit: 4′ 1-0 Deen Tejan, 7′ 2-0 Heiska Samuli, 21′ 3-0 Hopsu Mauricio, 39′ 4-0 Murto Timo Severi, 90+1′ 4-1 Ailio Matias

Teksti: Eelis Goebel

Omanlaiset taustansa sekä vahvat asemat pääkaupunkiseutulaisessa divarifutiksessa omaavat Kiffen ja FC Viikingit kohtasivat uudistetulla Helsingin Olympiastadionilla tiistai-iltana. Vaikka uudistettu Olympiastadion on saanut erilaisessa keskusteluissa melko paljon kritiikkiä, niin tästä huolimatta kyseisellä paikalla on vahva asema jokaisen suomalaisen lajiromantikon sydämessä. Tähän vielä lisättynä iltavalaistus sekä suureksi veikkailtu ottelun yleisömäärä saivat mielen kuhisemaan odotuksesta jo useita päiviä ennen ottelua.

Kiffenin Tejan Deen oli koko ottelun aivan pitelemätön. Hän avasi Kiffenin maalisaldon vain neljän minuutin kohdalla ja valittiin oikeutetusti pelin parhaaksi pelaajaksi.

Allekirjoittanut on käynyt Mustien Hurmureiden kotiotteluissa useamman vuoden ajan ja lompakosta löytyy kausikortti seuran kotiotteluihin. Jo Olympiastadionin ulkopuolella pystyi aistimaan, että edessä on poikkeuksellinen tapahtuma. Legendaarinen Bollis oli vaihtunut kansainväliset vaatimukset täyttävään Olympiastadioniin ja portilla joutui ihan oikeasti näyttämään järjestyksenvalvojalla kausikorttia käden heilautuksen sekä moikkailujen sijaan. Myös suomalaiseen urheilukulttuuriin kuuluva ”myöhään stadionille” –ajattelu loisti poissaolollaan, sillä monet katsojat olivat saapuneet hyvissä ajoin paikalle ihmettelemään uutta stadionia.

Ottelun ollessa jo 4-0 Kiffen loi edelleen vaarallisia paikkoja. Viikinkien maalivahti Denys Pervovin pelasti tällä kertaa maalin poikkipuu.

Olympiastadionille yli 40 vuoden tauon jälkeen palannut Kiffen oli ottelussa kuskin paikalla heti alusta lähtien ja mustapaitainen kotijoukkue liiteli 3-0-johdossa vain 21 minuutin pelin jälkeen. Sen verran ylivoimainen Kiffen oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, että tietämätön olisi voinut veikata kentällä olevan käynnissä kahden eri sarjatasolla pelaavan joukkueen välinen mittelö. Kiffenin 4-0-johtoasemassa alkaneesta toisesta puoliajasta ei muodostunut varsinaista maali-ilottelua, vaikka Mustat Hurmurit loivat muutaman hyvän tilanteen ja pallo käväisi muutaman kerran Viikingit-maalin ylärimassa. Ottelun lopussa vuosaarelaiset saivat pientä lohtua, kun Matias Ailio pääsi tuikkaamaan pelivälineen isäntien verkkoon. Näin ollen uudistetun Olympiastadionin ensimmäinen miesten sarjaottelu päättyi Kiffenin 4-1-voittoon.

Ensimmäisen puoliskon parhaimman Viikinki-hyökkäyksen tarjosi Fortuna Namputa kuljettamalla pallon omalta alueelta aina Kiffenin rangaistusalueelle. Tuloksena oli kuitenkin vain kulmapotku vieraille.

Tapahtumaa ajatellen sanoisin tämän olleen yksi hienoimpia, mitä olen henkilökohtaisesti kokenut suomalaisen divarifutiksen parissa.  Ottelun yleisömääräksi kirjattiin 1111, mikä on suurin lukema Kiffenin kotiotteluissa sitten 1970-luvun. Lukema on erittäin kova pääkaupunkilaiselle Kakkosen seuralle. Esimerkiksi IF Gnistanin ratkaiseva nousukarsintaottelu keräsi kaudella 2016 reilut 800 katsojaa Oulunkylän Mustapekka Areenalle. Myös seuran saama näkyvyys mediassa, loistava esitys kentällä sekä yleisesti hyvin järjestetty tapahtuma tuovat varmasti jonkun katsojan lisää Bolliksella pelattaviin kotiotteluihin.

Kiffenin hyökkäyspelaaminen sujui mainiosti ja he pääsivät toistuvasti vauhdilla hyökkäämään yksi vastaan yksi tilanteisiin.

Ottelun päätyttyä Kiffenin pelaajat marssivat huudattamaan katsomoa, jossa mustavalkoiset kaulahuivit heiluivat voiton kunniaksi. Ja kyllä, tiedän itsekin, että edellä mainittu lause kuulostaa todella erikoiselta seuran normaalia kotiottelua ajatellen. Stadionin pimenevässä illassa oli magiikkaa, mitä harvoin kohtaa Kiffenin tai jonkun muun suomalaisen alasarjajoukkueen ottelussa. Varsinkin näin koronaviruksen sekoittamana vuotena, tämä tapahtuma oli jotain todella mielialaa kohentavaa ja sitä aitoa jalkapallojuhlaa, mitä varmasti jokaiselle futisfanilla oli ikävä kuluvan vuoden huhtikuussa.

Toisella jaksolla Viikinkien Matias Ailio vastasi vieraiden parhaista paikoista. Ennen lopun maaliansa hän pääsi kokeilemaan akrobaattisemmin jakson alkupuolella.

Loppuun vielä mainittava, että jäsen- ja harrastajamääriltään melko pienenä seurana tunnettu Kiffen näytti tapahtumassa upeaa yhteisön voimaa, kun seuran ikämiespelaajiksi oletetut herrasmiehet kauppasivat melkoisella energialla seuran kaulahuiveja. Huhut kertovatkin, että huiveja myytiin 100 kappaletta eilisen tapahtuman aikana, mikä on suorastaan huikea luku mille tahansa suomalaiselle seuralle.

1 thought on “Kiffen valtasi Olympiastadionin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *