PIKARAPORTTI: PKKU-JäPS 1-3 (1-2)

AIKA: 29.8.2020 klo 15:00

PAIKKA: Kalevan urheilupuisto, Kerava

MAALIT: 10’ 0-1 Miro Schwalenstöcker, 31’ 0-2 Ville Ahola, 44’ 1-2 Arttu Kainulainen, 49’ 1-3 Herkko Kuosa

Keski-Uudenmaan paikalliskamppailu Pallokerho Keski-Uudenmaan ja Järvenpään Palloseuran välillä käytiin lauantaina kauniissa loppukesän säässä. JäPS oli aiemmin voittanut joukkueiden edellisen kohtaamisen Järvenpäässä selvin numeroin 3-0. Keravalla nähtiinkin ottelun alussa selvästi revanssinälkäinen PKKU, joka lähti rohkeasti hakemaan maaleja heti alkuminuuteilta. JäPS puolestaan jäi hiukan maltillisemmin odottelemaan mahdollisuuksiaan suunnanmuutostilanteissa.

PKKU näytti alussa painavan JäPS:n köysiin, ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana keravalaisilla oli useita lupaavia paikkoja. Arttu Kainulainen pääsi kertaalleen kokeilemaan lähietäisyydeltä JäPS-vahti Altti Mäkisen ohittamista, mutta Haapiainen oli vahvempi. Jean Nganbe puolestaan sai pallon jo ohi Mäkisenkin puolittaisessa läpiajossa, mutta pienestä kulmasta pallon kääntäminen maaliin ei enää onnistunut.

PKKU:n vahva hyökkäyspanostus siis tuotti kyllä hyviä tilaisuuksia, mutta kostautui hiukan turhan riskialttiina pelinä, johon JäPS pääsi iskemään. PKKU:n painostuksen kesken JäPS nimittäin murtautui äkkiä vastaiskuun, jonka päätteeksi Miro Schwalenstöcker sai syötön oikealle laidalle, mistä mies sijoitti pallon hyvin ohi PKKU-vahti Robin Källmanin.

Ottelun maalinteon avasi Miro Schwalenstöcker

Johtomaali tuntui hiukan lamauttavan kotijoukkuetta, ja seuraavien hetkien ajaksi PKKU jäi vastaanottajaksi JäPS:n nostaessa hyökkäyksiään erityisesti laitojen kautta. Kulmapotkusta noin 20. peliminuutin vaiheilla JäPS sai jo pallon maaliinkin, mutta osuma hylättiin ja PKKU pääsi vielä säikähdyksellä.

PKKU yritti JäPS:n asein ja iski kesken järvenpääläisten painostusjakson. Oikean laidan keskitys löysi maalin edestä Willem Haapiaisen, joka yritti ohjausta suoraan ilmasta, mutta pallo suuntautui kuitenkin poikkipuun yli ja tasoitus jäi syntymättä.

PKKU alkoi saada pelin rytmistä jälleen paremmin kiinni, mutta 30. peliminuutilla JäPS iski jälleen. Maali oli näyttävä yhdistelmä, jossa oikealla laidlla Alaeddin Alaeddine harhautteli ensin kotijoukkueen puolustusta useampaan suuntaan, pelasi sitten pallon Ville Aholalle, joka löysi toisesta aallosta Jesse Sundströmin. Sundström laukoi, mutta hänen laukauksensa blokattiin vielä. Paluupallo putosi kuitenkin takaisin Ville Aholalle, joka tälläsi pallon tarkasti maalin taka-alakulmaan ja lisäksi JäPS:n johdon 0-2:een.

Ville Aholan laukaus painuu takakulmaan ohi PKKU-maalivahti Robin Källmanin.

PKKU ei kuitenkaan lopettanut yritystään, ja viitisen minuuttia ennen jakson päättymistä Jean Nganbe tälläsi pallon yläristikkoon Altti Mäkisen seuratessa voimattomana katseellaan. Maaliin pallo ei kuitenkaan löytänyt. Jatkotilanteessa JäPS-puolustus ehti peittämään laukauksen.

Lopulta keravalaiskotijoukkuekin palkittiin yrityksestään. Aivan jakson lopussa Arttu Kainulainen karkasi pystysyötön perässä JäPS-puolustuksen selustaan ja onnistui ujuttamaan pallon Altti Mäkisen torjunnan kautta JäPS-maalin perukoille. Näin tauolle mentiin lukemissa 1-2 ja peli näytti taas avoimelta.

Arttu Kainulainen nostaa kotijoukkueen toiveita ja upottaa kavennusmaalin ensimmäisen jakson lopussa.

Toiselle jaksolle JäPS tuli vahvemmin. Heti alussa Hedi Khayat karkasi vasemmalta kokeilemaan Robin Källmanin kestävyyttä, mutta PKKU-vahti torjui yrityksen pienestä kulmasta. Hetkeä myöhemmin pallo kuitenkin löysi verkkoon, kun JäPS:n Herkko Kuosa laukoi komean kierteisen kaukolaukauksen aivan PKKU-maalin takatolpan juureen.

JäPS:n nopea maali tuntui hiukan latistavan PKKU:n kovinta takaa-ajohenkeä, ja joukkueen pelaaminen meni päämäärättömäksi roiskimiseksi. JäPS pääsikin toistuvasti vaarallisiin vastaiskuihin ja käytti pallo muun muassa PKKU-maalin tolpassa.

Pallo PKKU-maalin tolpassa. JäPS sai vaarallisia vastaiskuja läpi toisen jakson.

Noin tunnin kohdalla PKKU sai vielä yhden loistavan paikan, kun oikealta pallo pelattiin rangaistuspilkun vaiheille, mistä PKKU-kärki pääsi hakemaan maalia. JäPS-maalila Altti Mäkinen venyi kuitenkin upeaan torjuntaan, ja keravalaispäät painuivat jälleen hieman lisää.

Ottelun lopulla nähtiin toistuvana elementtina PKKU:n vaihtopenkiltä hyökkäyksen kohdepelaajaksi tuodun Richard Tiberin ja JäPS-kapteeni Roope Aution pääpallotaisteluita PKKU:n hakiessa pitkillä avauksilla mahdollisuutta tasoitukseen. Autio kuitenkin hoiteli joko pallot tai pystyi ainakin horjuttamaan Tiberiä sen verran, etteivät jatkopallot löytäneet omien juoksulinjoille.

Richard Tiberi ja Roope Autio kamppailivat ottelun lopulla ilmatilan hallinnasta.

Lopulta ottelun päätösvihellys kajahti JäPS:n kahden maalin voiton merkiksi. Järvenpääläisten johto ei suuremmin joutunut enää uhatuksi, ja ryhmän kurinalainen puolustus piti PKKU:n poissa vaarallisimmilta paikoilta. Voittoa voi siis sanoa ansaituksi – tänään ratkaisun toivat rutiini ja tehokkuus paikoissa. PKKU:n puolella käyttämättömiä paikkoja voidaan varmasti jäädä harmittelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *