Pikaraportti SAPA/3 – Ponnistajat 3-0 (1-0)

AIKA: 18.9.2020 klo 19:15

PAIKKA: Töölön pallokenttä / Tekonurmi 6

MAALIT: 17’ 1-0 Tim Tuomikoski, 60’ 2-0 Jakob Hagström, 90’+1’ 3-0 Tuomikoski

Kaunis syksyinen ilta oli kerännyt Töölön pallokentän tekonurmen äärelle runsaasti väkeä, kun Malmin Ponnistajat saapui SAPA/3: n vieraaksi. Ennakkoon ottelun asetelmat olivat selvät, sillä SAPA huohottaa Kolmosen B-lohkon kärjen niskaan, kun taas Ponnistajat yrittää pitää päätään putoamisviivan päällä. Kentällä ottelu näytti alkuun kuitenkin tasaisemmalta kuin ennalta olisi odottanut. Lopulta SAPA kuitenkin näytti tasonsa ottamalla rutiinivoiton ja paljon huomiota tällä kaudella keränneet fanijoukot pääsivät taas kerran juhlimaan. Tällä kertaa voitossa oli vielä erityinen bonus – pitihän nollan SAPA-maalissa kotijoukkueen kannattajaryhmää vetämässä yleensä nähty Henry Elliott.

Ottelu alkoi SAPA:n osalta hieman vaisusti, ja ensimmäisen reilun kymmenen minuuttia vierasjoukkue Ponnistajat näytti jopa vahvemmalta. SAPA-ultrienkien vielä heräillessä katsomon puolella vierasjoukkue otti pallonhallinnan ja vei pelin painopisteen SAPA:n päätyyn. SAPA puolestaan iski muutaman kerran terävästi vastaan varsinkin oikean laidan Victor Villegasin kautta. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan pystynyt selkeitä maalipaikkoja luomaan.

Ottelun alulla Victor Villegas toimi SAPA:n harvojen hyökkäysten moottorina.

Ottelun vanhettua reilun vartin nähtiin kuitenkin avausmaali. SAPA iski hieman yllättäen ja pelitapahtumien vastaisesti, mutta osuma itsessään oli hyvin tehty. Jälleen yksi pystysyöttö oikealle laidalle tavoitti Villegasin, joka leikkasi kohti keskustaa. Hyvin ristiin juossut Tim Tuomikoski sai Villegasilta oivan syötön puolustuslinjan eteen ja pääsi haastamaan Ponnistajien Markus Silvennoista. Tuomikoski oli Silvennoiselle liian liukas, eikä mies paljon tilaa tarvinnut, kun jalasta lähti tarkka, matala sijoitus takakulmaan ohi Eetu Lumppion, jonka kurotus maalilla ei riittänyt.

Tim Tuomikoski sivaltaa tarkasti pallon verkkoon ja vie SAPA:n johtoon ottelussa.

Tuomikosken maali oli lähellä kuittautua heti, sillä Ponnistajat rakensi melko lailla seuraavasta hyökkäyksestään mainion paikan rangaistusalueella, mutta SAPA-kannattajien riemuksi Henry Elliott maalillaan pystyi peittämään ja kotijoukkue sai pitää johtonsa.

Maali ja Elliottin torjunta herättelivät SAPA-kannattajat, ja kannatuslaulujen alkaessa kaikua myös kotijoukkue alkoi ottaa pelistä yhä vahvempaa otetta. SAPA saikin aikaan puolittaisia tilaisuuksia, mutta noin kymmenen minuuttia ennen taukoa nähtiin erinomainen maalipaikka. Pitkä avaus löysi keskeltä läpi juosseen Julius Kukkosen, joka yritti nostaa palloa yli vastaan tulleen Eetu Lumppion, mutta nosto päätyi kuitenkin vain maalin katolle ja oli Ponnistajien vuoro huokaista helpotuksesta.

Julius Kukkonen yrittää nostaa pallon yli Eetu Lumppion, mutta peliväline päätyy maalin katolle.

Ennen taukoa Ponnistajat sai vielä pienen painehetken, mutta nyt SAPA-puolustus huolehti tilanteista niin, ettei Henry Elliottin tarvinnut juuri torjuntatöihin ryhtyä. Laukausyritykset kilpistyivät peittäviin puolustajiin, ja näin tauolle mentiin SAPA-johdossa 1-0.

Toisella jaksolla SAPA kontrolloi ottelua tiukalla puolustuspelillä, ja Ponnistajat hakkasi toistuvasti päätään muuriin keksimättä keinoja läpäistä kotijoukkueen rivejä. Sen sijaan SAPA alkoi saada jakson loppua kohti yhä enemmän tilaa iskeä vastaan. Oikeastaan ainoa todellinen jännityshetki nähtiin, kun Henry Elliot suti paineen alla puolustajan syötön jälkeen potkunsa ohi pallosta ja Ponnistajat-kärki oli lähellä päästä yllättämään. Elliot oli kuitenkin riittävän vikkelä ja ehti vielä purkamaan pallon pois ennen kuin vierasjoukkue olisi kuitannut ilmaisen maalin.

Ottelu sai ratkaisunsa tunnin kohdalla, kun oli Ponnistajat-maalivahti Eetu Lumppion vuoro tehdä virhe. Lumppio ei keksinyt painostettuna muuta ratkaisua kuin haalia käsiinsä puolustajan syöttämän pallon ja näin SAPA:lle vihellettiin epäsuora vapaapotku rangaistusalueen sisältä. SAPA:n ensimmäinen yritys jäi Ponnistajien muuriin, mutta jatkotilanteesta pallo pelattiin uudestaan boksiin ja melkoisen ruuhkan keskeltä pallon survoi lopulta verkkoon Jakob Hagström.

SAPA:n toinen maali syntyi epäsuoran vapaapotkun jälkimainingeissa.

Kotijoukkueen toisen maalin jälkeen hyviä mahdollisuuksia lisätä johtoa oli useampiakin. Ponnistajat puolestaan ei päässyt satunnaisia kulmapotkuja lähemmäs maalia ennen varsinaisen peliajan viimeisiä minuutteja. Silloin Henry Elliott joutui maalillaan venymään vielä kerran nopeaan reaktiotorjuntaan etukulmasta. Torjunta sai SAPA-fanit laulamaan ”Kapo byyrissa!” ja Ponnistajat sai jälleen pettyä.

Lopulta SAPA kaunisteli numeroita vielä varsinaisen peliajan jo päätyttyä, kun Tim Tuomikoski pääsi toisen kerran sijoittamaan pallon tarkasti taka-alakulmaan rangaistusalueen sisältä. Eetu Lumppio joutui jälleen seuraamaan, miten pallo valui vastustamattomasti sormien ohi ja ottelu sai päätöslukemansa. 3-0 SAPA:lle saattaa tuntua epäreilulta Ponnistajista, joka hallitsi näennäisesti palloa useammassa vaiheessa peliä, mutta lopulta kotijoukkueen tiivis yhteispeli ja juonikkaammat hyökkäykset kuitenkin tekivät joukkueiden välille ottelussa selvän eron.

SAPA-maalivahti Henry Elliott ottaa yleisönsä ottelun jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *