Regions Cup / 2. kierros: SUMU/sob – TuPS 2-1 (1-0)

Regions Cup tarjoaa tuttuun tapaan alasarjojen seuraajalle kiinnostavia ja kiihkeitä koitoksia, joissa pienemmät pääsevät haastamaan suurempiaan. Tällainen kamppailu nähtiin myös maanantai-iltana Siltamäen nurmella, kun Nelosen SUMU/sob isännöi Kolmosen Tuusulan Palloseuraa.

Taistelu oli kovaa, eikä kivuliailtakaan osumilta aina vältytty.

Pohja yllätykselle oli luotu, kun lähes heti pelin alettua kotijoukkue SUMU sai pallon ensimmäisen kerran tuusulalaisten verkkoon. Maali tuli niin pikaisesti, että jopa pari minuuttia myöhässä kentän laidalle saapunut Seisomakatsomon toimittaja sen missasi, mutta ilmeisesti melkoisesta flipperipallosta boksissa oli kyse. Maalin kirjautti nimiinsä Mikko Korhonen.

Tässä vaiheessa TuPS varmasti tiesi, että edessä oli helteinen iltapäivä yrittäessä murtaa SUMU:n puolustusta. Korkeamman sarjatason vierailija ottikin nopeasti pallonhallinnan nimiinsä pelin pyöriessä erityisesti keskikentän Matti Saaren kautta. SUMU ei kuitenkaan näyttänyt aseettomalta, vaan iski terävästi vastaan tilaisuuden tullen. Erityisesti hyökkäyspään Helger Hiiesalu vaikutti siltä, että voisi saada tilaisuuden tullen asioita tapahtumaan hyökkäyspäässä.

Tuusulalaiset painoivat kimppuun, mutta moni lupaava hyökkäys kariutui paitsioliputuksiin. Tuomaristokin sai kuulla kunniansa vihreäpaitaiselta vierailijalta, varsinkin kun Miika Tiiran puskema tasoitusmaalikin meni paitsioliputuksen vuoksi hylkyyn. Turhan paljon vierailijan energiaa kuluikin läpi ottelun tuomioiden kritisointiin.

Miika Tiira puskee pallon yli Jerri Koistisen SUMU-maaliin, mutta on paitsioasemassa.

SUMU kesti lopulta ensimmäisen jakson melko vaivatta johtoasemassa, mutta toisen jakson alussa TuPS näytti löytäneen vaihteen lisää ja painoi pelin SUMU:n päätyyn. Kesken rynnistyksen SUMU pääsi kuitenkin iskemään, ja Helger Hiiesalu karkasi vastaiskuun, jonka TuPS-puolustus sai poikki vain rikkomalla – rangaistusalueen sisällä. Tuomari osoitti pilkulle, ja SUMU:lla oli loistava tilaisuus lisätä johtoaan.

Rankkarituomiota seurasikin erikoinen episodi, kun tuomari huomasi vierasjoukkueen maalin olevan hieman sivussa paikaltaan ja siirrätti sen keskelle. Tätä protestoidessaan TuPS-maalivahti Pasi Adamsson sai jo varoituksen, mutta lopulta maali siirrettiin tyydyttävään sijaintiin. Sen jälkeen

Adamsson näytti jo nousevan sankariksi torjumalla Hiiesalun rankkarin, mutta ei: tuomari katsoi maalivahdin liikkuneen liian aikaisin ja määräsi uusimaan rankkarin. Sama toistui: Hiiesalu laukoi, Adamsson torjui ja jälleen tuomarin mukaan pilkku oli uusittava Adamssonin liikuttua liian aikaisin. Kolmannelle yritykselle SUMU vaihtoi laukomaan Samir Heroumin, joka upottikin pallon varmasti verkkoon, mutta vähemmän yllättäen tuusulalaisia tapahtumien kulku ei aivan tyydyttänyt.

Kolmas rangaistuspotku, josta pallo lopulta löytää ohi Pasi Adamssonin

TuPS:lla kesti hetken koota palettinsa uudelleen, mutta pian se kuitenkin painoi taas Saaren ja kärjessä viilettäneen Onni Koivun voimin pelin SUMU-päätyyn. Kotijoukkue puolusti uhrautuvasti ja peitti laukauksia ja pystyi välillä uhkaamaan TuPS:n puolustustakin, mutta lopulta kymmenkunta minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Samuli Komulaisen laukaus löysi pelaajaruuhkan läpi SUMU-maaliin ja TuPS sai pienen toivonkipinän.

Viimeiset viitisentoista minuuttia SUMU keskittyikin lähinnä purkamaan palloa pois TuPS:n painaessa päälle kavennuksesta saadun uskon voimalla. Sinnikkäästi puolustanut SUMU kuitenkin pystyi torjumaan kaikki lähentelyt viimeisenä lukkonaan maalilla seissyt Jerri Koistinen, joka poimi varsinkin keskityspalloja varmasti näppeihinsä ja nyrkkeili loput pois.

Päätösvihellys kajahti Siltamäessä lopulta SUMU/sob:n 2-1-voiton merkiksi, ja cupeihin niin olennaisena kuuluva alasarjalaisen yllätysvoitto oli totta.

Ansaitut onnittelut: SUMU:n taistelu on palkittu cup-yllätyksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *