PIKARAPORTTI: MPS – JäPS 2-5 (1-3)

Naisten Kolmosen kamppailussa keskikastista ylöspäin pyrkivä MPS ja kärjen niskaan hengittävä JäPS kohtasivat Latokartanon tekonurmella viikonlopun aluksi. Ottelu oli varsin selvästi organisoidumman ja urheilullisemman JäPS:n hallintaa, mutta myös MPS osoitti pystyvänsä tilanteen tullen iskemään pelivälineen maaliin ja pystyi hetkittäin uhkaamaan järvenpääläisiä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun JäPS:n laitoja pitkin nousseet hyökkäykset saivat MPS:n puolustuksen ongelmiin. Varsinkin Camila Takala oli useampaan otteeseen malmilaisten ongelmana. Avausmaali syntyi kuitenkin viidennellä minuutilla kun Inka Rajala osoitti juoksuvoimaansa hiukan verkkaista MPS-puolustusta vastaan ja karkasi läpiajoon. Pallo varmasti verkkoon ohi Ina Hietalan ja peli oli vierasjohdossa 0-1.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon jo viidennellä minuutilla Inka Rajalan karattua läpi.

Peli eteni vankasti järvenpääläiskomennossa MPS:n hakiessa lähinnä vastaiskuja, ja kahdenkymmenen minuutin kohdalla MPS-puolustus petti jälleen ratkaisevasti linjan taakse tulleen syötön kohdalla. Tällä kertaa hyökkäyksen viimeisteli alusta asti vahvasti esiintynyt Camila Takala. Peli näytti valuvan armotta JäPS:n syliin.

Jakson loppua kohti MPS sai kuitenkin hiukan kiinni pelin juonesta ja pystyi estämään paremmin JäPS:n nopeat hyökkäykset, jolloin juoksuvoimaisten järvenpääläisten hyökkääminen kävi hankalammaksi. Samalla pallo alkoi viettää hieman pidempiä aikoja myös MPS:n hyökkäyskolmanneksella. Palkintokin tuli pari minuuttia ennen taukoa, kun hermopallo JäPS-puolustuksessa kimpoili Krista Dahlbergin ulottuville, ja tämä latasi pelivälineen varmasti verkkoon ohi Skye Signusin JäPS-maalilla.

MPS näytti tulevan mukaan kavennuksella ennen taukoa.

MPS:n maali vaikutti todelliselta pukukoppimaalilta, mutta JäPS ei halunnut jättää henkistä yliotetta vastustajalle. Vain pari minuuttia edellisestä Mari Rintala sai pallon noin 30 metrin päässä maalista ja huomasi MPS-maalivahti Hietalan olevan hiukan ulkona maalistaan. Hienolla nostolla Rintala toimitti pallon yli tyhjää haroneen Hietalan ja JäPS pääsi kuin pääsikin kahden maalin etumatkalla tauolle.

Tauon aikana JäPS piti tiiviissä ringissä valmentajan johtamaa taktiikkapalaveria MPS:n ryhmän seisoskellessa vapaammin juttelemassa. Tähän näkyyn tavallaan tiivistyi ero joukkueiden pelaamisessa, ja tauon jälkeen peli valui ensimmäiseltä jaksolta tutusti organisoidumman JäPS:n käsiin.

Noin vartti toisen jakson alusta JäPS iski taas, kun Carita Forsblom hyödynsi rankkarialueen rajan ulkopuolelta taas MPS-maalivahdin hieman epävarman sijoittumisen nostolla verkon perukoille. Järvenpääläiset näyttivät muutenkin toistuvasti vaarallisemmilta hyökkäyksissään.

MPS ei kuitenkaan vielä luovuttanut, vaan parikymmentä minuuttia ennen loppua maaliero kapeni jälleen kahteen, kun Minttu Korsberg karkasi oikean laidan puolelta puolittaiseen läpiajoon ja pystyi sijoittamaan pallon takakulmaan ohi JäPS-maalivahdin ja katkomaan liukuneen JäPS-puolustajan.

MPS kavensi vielä kerran eron kahteen hyvällä sijoituksella puolittaisesta läpiajosta.

Jälleen MPS:n nousseet toiveet katkesivat kuitenkin komeaan kaukolaukaukseen, kun noin viisi minuuttia kavennusmaalista pallo päätyi vahvasti muutenkin pelanneelle Tuuli Ikoselle keskialueella ja laukaus 25 metristä takakulmaan meni jälleen yli MPS-maalivahdin.

Peli on selvä: JäPS:n viides maali putoaa takakulmaan yli MPS-maalivahdin.

Ottelu päättyi lopulta lukemiin 2-5 eikä MPS pystynyt lopussa enää luomaan kovinkaan suurta uhkaa, vaikka kertaalleen JäPS-maalivahti Signus venyi hyvään torjuntaan jouduttuaan kasvokkain MPS-hyökkääjän kanssa. Muuten loppu oli sinisten hallintaa eikä paremmasta jäänyt kamppailussa epäselvyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *